ДГ №94 се намира  в кв.Бухово , разположен в полите на Стара  планина и е открито като детска градина през 1956година . Новата сграда е построена през 1983 година по типов проект за детски градини и обединени детски заведения . Разполага с помещениея за шест групи , а в момента функционират пет. Всички групи са оборудвани според  държавните стандарти за определената възраст.Детската градина е санирана, подменена е цялата отоплителна инсталация и отговаря на всички изисквания  на ЕС за енергийна ефективност.

За правилното физическо развитие на децата и тяхната активност има просторен физкултурен салон подходящ и за осмисляне отдиха на децата – с батут за скачане , тунелче за провиране , както и различни по вид къщички- иглу, типи и други.

В детското заведение работят педагози с голям опит и грижовно отношение към децата , като в центъра на нашата възпитателно-образователна работа сме поставили детето – с неговите желания , потребности и качества.

Детската градина  не е самомясто за възпитание  и  образование а и за забавление и празници . Тях ние умеем да организираме,с много веселие , емоции и … разбира се в присъствите на родителите!Те са наши партньори както в работата така и в забавленията защото ние „гледаме в една посока” .

Детската градина има прекрасен двор от 8 декара затревена площ ,

достатъчно дървета , оборудвани по изискванията на ЕС площадки за игра , където при подходящо време децата  на воля могат да играят. В горещите летни дни детската градина разполага с уютен сенчест вътрешен двор, в който се храним на хлад и извършваме закалителни водни процедури.